Nejnovější recenze ze sekce Brusky
- Produkt jsem ještě nevyzkoušel
- Elektronická regulace otáček
- Elektronika regulace otáček hřeje
- při nízkých otáčkách malý výkon
- vibrace
- Těsné kleštiny 6mm
Podle předchozích recenzí jsme neměl štěstí na zakoupený kus, kvůli vibracím. I s dodaným malým brusným tělískem byly při provozu v ruce cítit vibrace. Asi 15 minut broušení a asi půl hodiny brnění rukou, což podporuje i ostrý reliéf na těle brusky. Pokud je brusné tělísko hůř vyvážené, tak se s tím nedá pracovat jakože vůbec, ani chvíli. S touhle bruskou jsem ani nezkusil drátěné kartáče, který bývají typicky hůř vyvážené.
Jestli bylo u modelu A1 v recenzích popisováno, že má buska při nižších otáčkách menší výkon, tak to byl eufemizmus. Při troše zatlačení do materiálu se prostě brousek o materiál zastaví (zabrušování díry 50 mm v cca 0,8 mm plechu). Za to regulační elektronika při nízkých otáčkách slušně hřeje. Nízké otáčky jsou na pohlazení materiálu, ne na broušení. Teprve od středních otáček bylo odebírání materiálu použitelné a regulační elektronika taky přestává produkovat tolik odpadního tepla.
Kdysi jsem měl půjčenou přímou brusku asi Einhell nebo nějakou takovou čínu, žádná sláva, ale dalo se s ní brousit, kartáčovat a frézovat hodiny. S touhle ne. I přes příznivou cenu vrácena.
- Lehká a dobře se sní pracuje - hlavně nepřekáží kabel
- Bohatě stačí 2,0Ah baterie
Lehká bruska pro rychlé použití.
- Lehká,
- dobře se drží,
- moc nevibruje
- Debilní vypínač, kdy už jde i o bezpečnost
- Nespolehlivost
- Škubnutí při zapnutí
Mám 2 brusky Bosch, které na střídačku dávám spravovat kamarádovi, jedna je tahle GWS 9, druhá její předchůdce.
něco pobrousím a pak už se prostě zničehonic nerozjede, obě naprosto stejně. To není náhoda. A zrovna po skončení záruky.
Vypínačem jdou obě zapnout opravdu špatně, na zapnutí jednou rukou jsem dávno rezignoval, ale i při zapnutí, kdy musím vypínač (u novější s ostrou hranou, palec pak po opakovaném zapnutí už bolí) pořádně přitlačit, bruska poskočí, jak splašený koník a snaží se vám vyskočit z ruky .
Obě brusky prošly lehkým pracovním režimem - občasné lehké pobroušení, nebo říznutí jeklíku, žádná profi zátěž a nešetrné zacházení.
- velká spokojenost,super
- Splňuje očekávání.
spolehlivá
- Vrátil jsem, zatím nic horšího jsem v ruce neměl. Pásovka noname , co jsem měl 8 let byla rozhodně o 100procent lepší!
- Kvalita za dobrou cenu.
Doporučuji.
Bohužel Lidl nenabízí na svém eshopu náhradní brusné papíry a ani v hobymarketech semi tenhle rozměr nepodařilo najít, takže po vyčerpání těch šesti kusů které přišly spolu s bruskou je ten přístroj nepoužitelný.
Spokojenost.
všechno v pořádku, funguje OK
Slušná kvalita v poměru k ceně.
Maximálně spokojen. Je to už druhá bruska této značky,jinou bych si nekoupil ( jedině vyšší třídu).
- SJS system proti vybracim funguje skvele
- prestala fungovat
- je tezka!
Kram vydrzel 2,5 roku a je konec. Bruska pouzivana obcas na domaci prace. Proste prestala fungovat z niceho nic. Od te doby co se to vyrabi v rumunsko je to peknej hnuj. Makita uz davno nejsou ty kvalitni vyrobky co byvali. Za tu cenu se rozhlidnu po jine znacce... Sbohem Makito
- šikovný do ruky dobrá účinnost
- velikost,ergonomie,možnost odsávání
- asi hmotnost,záleží na zvolené baterii
Vyhoda
Výkonná mašinka, s rozbrušovačkou jsem velmi spokojen. Dobře se drží, perfektní vyvážení a manipulace při práci s maximální bezpečností, ovládání intuitivní vše na svém místě a praktické. Není co vytknout, vřele doporučuji.
Jediná nevýhoda je, že se rychle vybíjí akumulátor (18V / 5 Ah), ale to je asi daň za silný výkon stroje, která bych ani od akumulátorového stroje nečekal. Takže je to vlastně vpořádku. Odzkoušeno při přesném zařezávání betonové dlažby s diamantovým kotoučem.
Problém s účtem Makita při registraci 3-leté záruky, ale po dvou dnech vyřešeno.